om

Foto: Christian Bastiansen

Foto: Christian Bastiansen

”Vi har danset hele livet, og dansen har tatt oss verden rundt. Men likevel har vi forstått bare en brøkdel av hva dans er og hva det betyr” – Suleman Malik

West Meets East er en dokumentarserie om å forstå og lære dans som universelt språk, hvor Quick Style utforsker dansegenrer i forskjellige verdensdeler, for å bygge bro til andre kulturer, og dermed til seg selv.

Mennesket har alltid danset. Vi har danset for gudene, vi har danset krigsdans, ekteskapsdans og offerdans. I dagens samfunn finner vi dans i en eller annen form hvor enn vi snur oss. Men hvorfor danser vi? Hva er det med dette fysiske språket som knytter oss sammen på tvers av landegrenser, kultur og religion?

Sammen utgjør Suleman, Bilal og Naseyr den norske gruppen Quick Style. De skal reise verden rundt i et forsøk på å oppnå en større forståelse for hva dans egentlig er. I møte med dansere over hele verden, skal de også utforske hvorfor de selv danser og hva dansen gjør med dem. Serien skal være en medrivende og energisk utforsking av dans, kultur, identitet og røtter.

Hvordan: Serien deles inn i tematiske episoder som tar for seg viktige temaer og ferdigheter som dansere - uansett stilart - må forholde seg til. Temaene for sesong 1 er: Originalitet, teknikk, disiplin, rytme, identitet, tradisjon og dansens kontinuerlige utvikling. Dette blir motivasjonen for å reise til spesifikke land hvor disse temaene står ekstra sterkt innenfor dans. For eksempel: å ha god teknikk er avgjørende for en dyktig danser.

Dermed blir det naturlig å reise til Japan, som er et foregangsland når det kommer til ekstremt teknikkfokus. I tillegg til å søke større kunnskap om dans som kunstform skal Bilal, Nasir og Suleman vende fokuset inn mot seg selv, for å forstå hvorfor dans ble lidenskapen deres i en ung alder, og hvordan dans har formet dem som mennesker.

I programmene møter guttene dansere med forskjellige skjebner og historier. Disse møtene skal gi guttene et større perspektiv på sine egne liv - De måtte selv under oppveksten lyve til sine familier om hva de gjorde på fritiden; under påskudd om å dra på fotballtrening møttes guttene i hemmelighet for å danse.

Ettersom publikum blir mer kjent med dans som uttrykks- og fortelleform, blir de også gradvis bedre kjent med hvem guttene i Quick Style er igjennom seriens forløp.

Hvorfor: Quick Styles personlige utvikling og reise skal gi en bredere forståelse for dans som kunstform. Serien skal i en eksplosjon av dans og musikk krype under huden, og med innsikt og ærlighet ta et grep om hjertet på publikum.

Se video som er laget i forbindelse med pilotprosjektet West Meets East på YouTube. Produsert av Christian Bastiansen